Yeni Kutup Yıldızı: Polestar 4

Volvo’nun geçtiğimiz yıllarda bağımsız bir firma haline getirdiği Polestar, D segmentindeki yeni modeli olan Polestar 4’ü tanıttı. Coupe-SUV tasarım dilini İskandinav minimalizmiyle birleştiren Polestar 4, sade ve sportif görüntüyü bir arada sunan bir otomobil. Polestar 2 ve Polestar 4 modelleri arasında konumlanacak olan model, markanın çevreci karakterine uygun materyallerle üretilerek sürdürülebilir olmayı amaçlamış. Peki sportif bir Volvo mu, yoksa gerçekten de ayrı bir otomobil mi Polestar 4?

Birleştiğinde marka logosunu oluşturan ön farları ve üstte olmayan ızgaranın boşluğunu doldururcasına büyük alt ızgara ile modern Ferrari modellerinin ön yüzüne benzer bir tasarıma sahip olan Polestar 4, alçak burun tasarımı ve gizli kapı kolları gibi ögelerle aerodinamik verimliliğini artırmış. Aracın camlarının Range Rover’daki gibi çıkıntısız ve çerçevesiz bir biçimde tasarlanması da görsel olarak hoş görünürken sürtünme katsayısını azaltan detaylardan. Aracın arka bölümü ise oldukça sade tasarlanmış. Arka camın olmaması ile cam tavanın olabildiğince büyük ve arkaya doğru tasarlayan Polestar, keskin hatlı ve ince stoplarına eşlik eden ve aracın SUV olduğunu vurgulayan plastik tampon korumalarıyla da şık görünmeyi başarmış.

Arkadan çekişli ve 4 tekerlekten çekişle sunulacak olan Polestar 4, elektrikli bir otomobil. 272 beygir ve 544 beygir arasında değişen güç seçenekleri, versiyona göre 600 kilometreye varan menzil ve yine sportif versiyonunda 3.8 saniye olarak açıklanan 0-100 kilometre/saat ivmelenmesi de markanın etkileyici teknik veriler sunduğunun göstergelerinden. Araçtan şarj sunan bataryalara sahip olan model, uzun menzil versiyonlarında 102 kWh kapasiteye sahip olacak.

İç mekanda da sade bir tasarıma sahip olan Polestar 4, 15.4 inçlik büyük bir multimedya ekranına sahip. Bu bilgi-eğlence sistemi ekranı, Volvo’lardan tanıdık olduğumuz işletim sistemine sahip. 10.2 inç gibi görece daha küçük bir dijital gösterge panelinin alçak yerleştirilmesiyle ön camda açılan boşluğa 14.7 inç boyutunda bir head-up-display sistemi entegre eden Polestar, bu sistem ile sürücünün dikkati dağılmadan yola daha çok odaklanmasını amaçlamış. Aynı düşünceyi klima kontrolleri ve kısayolları 15.4 inçlik dokunmatik ekrana gömerken düşünmeyen Polestar, düz çizgilere sahip iç mekanında geri dönüştürülmüş malzemelere yer vermiş. Arka camı olmayan modelde, arka görüşü sağlamak için dikiz aynası yerine bir ekran entegre edilmiş ve tavana yerleştirilen kamera ile anlık olarak geri görüş sağlanmış.

Arka yaşam alanını büyütmek için tavan çizgisini normal coupe-SUV’lerde olduğu gibi B sütunundan değil C sütunundan itibaren alçaltan Polestar, arka yolcular için de ön koltukların arasına bir dokunmatik ekran yerleştirmiş. Arka sıra koltukların dikliğinin ayarlanması ve arka sıra koltukların iklimlendirme ayarlarını bu ekrana yerleştiren Volvo, yaptığı tasarım ile arka yaşam alanında daha iyi bir diz ve baş mesafesi elde etmiş.

Volvo modellerinde yer alan sürüş destek sistemlerinin hepsine sahip olan Polestar 4, güvenlik özellikleri olarak bu alanda ünlü olan Volvo modellerinden geri kalmamakta. Toplamda 12 kamera, 12 ultrasonik sensör ve de 1 radar ile şerit takip sistemi ve adaptif hız sabitleyiciye ek olarak acil durum fren sistemi gibi özellikler de Polestar 4’te standart sunulmakta. Cam tavanın elektrokromik olarak karartılabilmesi, kar modunu açtığınızda head-up-display renginin beyazdan sarıya dönmesi gibi ince ve kullanıcı dostu detaylara sahip olan Polestar 4, güncel Volvo modellerinden bu konuda fazla ayrışmıyor. Polestar’ın asıl olayı daha sportif, daha çevreci ve daha premium araçlar üretmek ve bu araçlarda kullanılan teknolojilerin Volvo modellerine öncülük yapmasını sağlamak diyebiliriz. Peki siz Polestar 4’ü nasıl buldunuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir