Tesla Model 3 Makyajlandı

Dünyanın en çok satan elektrikli otomobili Tesla Model 3, derin bir makyaj operasyonuna yatırıldı. Tesla’nın %50’den daha fazla oranda parçalarının yenilendiğini belirttiği modelde, kullanıcılardan alınan geri bildirimlere istinaden yapılan parça kalitesi artışları ve kullanışlılığa yönelik güncellemeler dikkat çekiyor. Makyajla beraber menzil olarak da 30 kilometrelere varan artışlar sunan Tesla Model 3, 2024 yılı itibariyle yenilenen yüzüyle satışta olacak. Peki Model 3 tahtını koruyabilecek mi?

Düşük görüntü kalitesi yüzünden özür dilerim, Tesla henüz aracın görsellerini yayınlamadığı için bazı görselleri videodan almak zorunda kaldım. Tesla Model 3’ün ön yüzünde en belirgin değişiklik farlar olarak göze çarpıyor. Daha ince ve yatay forma kavuşan farlar, yıllardır piyasaya çıkması beklenen Tesla Roadster modeline göz kırpıyor. Ön tamponda da yapılan değişiklikle beraber ördek gagası formundaki tampon, değişik bir biçime bürünmüş. Sis farlarına yer verilmeyen tampon, artık daha az çizgiye sahip. Göz alışana kadar biraz vakit alacak gibi görünüyor.

Aracın yan silüetinde yapılan en büyük değişiklik ise jant seçenekleri. Kullanıcılardan alınan geri bildirimle beraber, şarj kapağını bile güncellemiş Tesla. Model Y’de deneyimlediğimde aynı şarj kapağını kullanan Tesla, dokunduğunuzda sanki elinizde kalacakmış hissiyatı veren kapağı geliştirdiğini belirtmekte.

Aracın arka tarafında da stopları değiştiren Tesla, artık LED stoplar sunmakta. Form olarak birazcık Renault’un tasarım dilini andırsa da çok daha premium göründüğü kesin. Bununla beraber Model 3’e eklenen sedefli “stealth gri” ve “ultra kırmızı” renkleri de çok hoş olmuş.

Model 3’ün iç mekanına eklenen ambiyans aydınlatma, Volkswagen ID.3’te bulunan ve sürüş yardım sistemlerindeki uyarı ışığı amacıyla da kullanılan aydınlatmaya benzemiş. Daha modern bir direksiyon simidine sunulan Model 3’ün iç mekanında aynı anda 2 telefon şarj edebileceğiniz kablosuz şarj istasyonu sunulurken, arka koltuklardan kullanılması için ön kol dayamanın arkasına 8 inçlik bir dokunmatik ekran konumlandırılmış. Deri kalitesinin arttığını belirten Tesla, aracın camlarını da çift katlı akustik cam olarak tercih ederek, rüzgar sesi yalıtımına katkı sağlamış. Zaten dış mekandaki değişikkliklerle beraber sürtünme katsayısı 0.23’ten 0.219 Cd’ye inen Model 3, hem rüzgar sesi hem de %8’e varan daha az enerji tüketimi olarak bunun avantajlarını görüyor.

Opsiyonel ses sisteminin hoparlör sayısını 14’ten 17’ye çıkartan Tesla, koltuklara havalandırma fonksiyonu da ekleyerek sıcak günlerde perdesiz cam tavanın dezavantajlarını biraz da azaltmayı hedeflemiş. Önceden 160 metreye kadar algılayan otopilot sensörleri de artık 250 metreye kadar algılayıp veri işleyebiliyor.

Şimdilik 2 motor seçeneği açıklanan Tesla Model 3, arkadan itişli standart menzil modelinde 513 kilometrelik bir WLTP menzili sunmakta. Arkadan itişli Model 3, 0-100 kilometre/saat hızlanmasını 6,1 saniyede tamamlarken, 4 tekerlekten çekişli uzun menzil versiyonu 4,4 saniyede aynı hızlanmayı yapmakta. Model 3’ün uzun menzil versiyonu 629 kilometrelik bir WLTP menziline sahip. Peki siz makyajlı Model 3’ü nasıl buldunuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir